2011 Θεματικά Μικρά

Εκτός από το Διαγωνιστικό Μικρού Μήκους, στο SFF-rated ATHENS προβάλλουμε σχεδόν άλλα τόσα μικρά σε Θεματικές Ενότητες (χωρίς να συμπεριλαμβάνουμε σε αυτές τα μικρά που προβάλλονται την Τετάρτη, και κατά συνέπεια έχουν ειδικό ρόλο καθώς κοσμούν το φινάλε του φεστιβάλ).

Φέτος οι Θεματικές Ενότητες ήταν 5 : Latino Lovers, Creatures, Apocalypse Yesterday!, Dream Makers και Animation (Τετάρτη)-και προβλήθηκαν συνολικά 24 μικρά σε αυτές. Μπορείτε να κατεβάσετε εδώ, αναλυτικότερες περιγραφές από αυτές που εντάχθηκαν τελικά στον επίσημο έντυπο Κατάλογο του φεστιβάλ.

Ας δούμε ποια ήταν τα δημοφιλέστερα σύμφωνα με τα ερωτηματολόγια που συμπληρώσατε για τις τέσσερις πρώτες κατηγορίες.
Ως ενότητες, οι Latino Lovers και τα Creatures ξεχώρισαν σαφώς από τις άλλες δύο. Και δημοφιλέστερη όλων των ταινιών που συμμετείχαν στις θεματικές ενότητες, ανακηρύξατε την

The Furred Man, σκην. Paul Williams (Βρετανία)

μια ταινία με εξαιρετικό βρετανικό χιούμορ και απολαυστική ηθοποιία.

Από τα Creatures, ξεχωρίσατε ακόμη το διασκεδαστικό United Monster Talent Agency (ΗΠΑ, του βραβευμένου με Όσκαρ Ειδικών Εφέ Greg Nicotero) και το De Schaduw Van Bonifatius (Τhe Shadow of Bonifatius) του Thijs Schreuder (Ολλανδία), ένα υποβλητικό μικρό που εξιστόρισε υποδειγματικά το επώδυνο πέρασμα από την ειδωλολατρία στον χριστιανισμό.

 

Δεύτερο στις προτιμήσεις σας από όλα τα Θεματικά Μικρά ήταν μια ταινία από τη Θεματική Latino Lovers, το

LAST RAIN, σκην. Τony  Lopez & David Sanz (Ισπανία)

-μια ταινία όπου για κάποιο μαγικό λόγο το μελό είναι μελωδικό κι όχι μελομακάρονο.

 

Από την ενότητα αυτή ξεχωρίσατε επίσης τα Sombras Nada Mas(Nothing But Shadows), σκην. Max Valverde, από την πρωτοεμφανιζόμενη στο SFF-rated ATHENS Κόστα Ρίκα, μια πανέξυπνη ταινία όπου οι σκιες τον ανθρώπων παίζουν τον ρόλο του υποσυνείδητου, και το Quedate Conmigo (Stay with Me), σκην. Zoe Berriatúa (Ισπανία), όπου η μεταφορική έκφραση “η σχέση μας είναι νεκρή” αποκτά μια πολύ απτή διάσταση.

Από την Ενότητα Apocalypse Yesterday! ξεχώρισε με διαφορά το “Earthship” του David Wilson (ΗΠΑ), ενώ από την Ενότητα Dream Makers προτιμήσατε το “La Toma” (The Take) σκην. Alfonso Lourido, από την (επίσης προωτοεμφανιζόμενη στο SFF-rated ATHENS) Ουρουγουάη.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: