2011 Κάλλιστα Βραβεία #1

…αναγκαστικά όταν τα βραβεία είναι τρία και οι ταινίες που βραβεύτηκαν δύο, μία από αυτές κέρδισε δύο βραβεία, : η Μεγάλη Αγαπημένη σας, Βραβείο Καλύτερης Ταινίας και Καλύτερου Σεναρίου ήταν η ταινία “8th Wonderland” των Jean Mach & Nicolas Alberny,

…μια προκλητική, συνειδητά αλαφροπάτητη αυτοσαρκαστική ματιά στο τι θα συμβεί αν (ή όταν) τα κοινωνικά δίκτυα στο Διαδίκτυο μετασχηματιστούν σε εικονικές χώρες. Οι σκηνοθέτες της ταινίες έστειλαν τα παρακάτω μηνύματα :

Jean MACH : “Έχω έρθει στην Ελλάδα κατά το παρελθόν, και απόλαυσα την επίσκεψη στην Αθήνα, τον Πειραιά, το ταξίδι στις Κυκλάδες… η Ελλάδα είναι το λίκνο του πολιτισμού, κι είναι κάτι που νιώθει κανείς αμέσως, αν είναι αρκετά τυχερός να επισκεφτεί την Φανταστική σας χώρα. Αν μας δίνατε ένα βραβείο, θα ήμουν υπερήφανος για όλη την υπόλοιπη ζωή μου, το να έχω βραβευθεί από ένα φεστιβάλ σαν το SFF-rated Athens, σε μια χώρα σαν τη δική σας… Αλλά δύο βραβεία; Εντάξει, έρχομαι την επόμενη εβδομάδα να βρω ένα διαμέρισμα και να εγκατασταθώ στην Αθήνα μαζί σας! Σας ευχαριστώ πολύ γι αυτά τα σπουδαία νέα. Και μην ακούτε και πολύ τον Ντομινίκ Στρως-Καν: Η Γαλλία σας αγαπά!”

Nicolas ALBERNY: Για τα δύο βραβεία, έχω τρεις λέξεις: ευχαριστώ, ευχαριστώ, και ευχαριστώ. Με το ένα, τα πράγματα ήταν φανταστικά. Με τα δύο, μας κάνετε και νιώθουμε σαν Έλληνες θεοί. Για να σοβαρευτώ, ειλικρινά εκτιμώ την ευγένειά σας. Λυπάμαι που δεν μπορούσα να είμαι το βράδυ της απονομής μαζί σας, αλλά ευχαριστώ και πάλι το φεστιβάλ και το κοινό για την υποδοχή και βράβευση της ταινίας μας. Ευχαριστώ!”

Εμείς, να πούμε ότι γνωρίζουμε ότι οι δύο σκηνοθέτες ετοιμάζουν την “9th Wonderland’!
Όσο για το Βραβείο Σκηνοθεσίας, αυτό το δώσατε…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: