Posted by: Alecos Papadopoulos | March 13, 2011

Τι Βουλκάνιος τι Βαλκάνιος

Το blog παρέμεινε σιωπηλό επί τρεις ημέρες, για τρεις λόγους:

1) Το πρόγραμμα ήταν ασφυκτικά φορτωμένο, διότι ερχόσασταν κατά κύματα – και σας ευχαριστούμε που δικαιώσατε τις προσδοκίες μας και διαψεύσατε τους φόβους μας

2) Είχαμε να αντιμετωπίσουμε την οργή του Spock, την οποία κατορθώσαμε τελικά να κατασιγάσουμε, με τη μαγική φράση  “τι Βουλκάνιος – τι Βαλκάνιος”

3) Το “3” είναι συμβολικός αριθμός.

Τα σημάδια ήταν ορατά ήδη από την Πέμπτη, όταν πια, ακόμη κι η μεταμεσονύχτια προβολή του “Subconscious” παρουσία του σκηνοθέτη Χρήστου Πετρόπουλου, ο οποίος ήρθε κατευθείαν από την Πάτρα ειδικά για την προβολή

είχε περισσότερο κόσμο από οποιαδήποτε μεταμεσονύχτια προβολή Πέμπτης, με ορισμένους θεατές να εμφανίζονται κατευθείαν στις 24:00 για την ταινία αυτή και μόνο.

Η Παρασκευή συνέχισε ακόμη πιο δυνατά, αυτή τη φορά με την παρέα του σκηνοθέτη της ταινίας “Ο Θάνατος που Ονειρεύτηκα” Παναγιώτη Κράββα (στη photo μαζί με την παραγωγό της ταινίας Yβόνη Ρομάν) – η ταινία επαναπροβάλλεται την Δευτέρα στις 22:30)

…ενώ στη μεταμεσνύκτια Τιτανομαχία των Fan Films Tolkien – Lovecraft η αίθουσα του Μικρόκοσμου ήταν σχεδόν γεμάτη.

Κα το Σάββατο πλέον, άρχισαν τα παρατράγουδα: ο ΟΤΕ διέκοψε την τηλεφωνική γραμμή του Κινηματογράφου διότι οι γραμμές είχαν υπερφορτώσει από τηλεφωνήματα για κρατήσεις θέσεων και προπωλήσεις εισιτηρίων, εμείς κάναμε ορισμένες τεχνικές αλλαγές  και η προβολή απέκτησε άλλη διάσταση, κι εσείς -λοιπόν, εσείς, ήσασταν εκεί. Λαμβάνοντας ένα θερμό χειροκρότημα από τα μέλη της Αθηναϊκής Λέσχης Επιστημονικής Φαντασίας για την ανταπόκρισή σας, αλλά και χειροκροτώντας σε ανταπόδοση για την πολλή και σκληρή εθελοντική δουλειά που τα μέλη της Α.Λ.Ε.Φ προσέφεραν (και θα συνεχίσουν να προσφέρουν μέχρι το τέλος του φεστιβάλ) για να είναι εφικτή αυτή η διοργάνωση.

Αλλά ήταν εκεί και ο Sir Branney – συγγνώμη, Sean Branney, σκηνοθέτης του The Whisperer In Darkness

με τον ασημί μαρκαδόρο του για να υπογράψει τα Δώρα του Κοινού, για τα οποία θα μάθετε σύντομα πολύ περισσότερα, αλλά και για να παρακολουθήσει μαζί σας την Παγκόσμια Πρεμιέρα του Whisperer σε μια αίθουσα ασφυκτικά γεμάτη. Ήταν μια προβολή αντάξια της περίπτωσης, και ο Sean Branney ήταν ευτυχής που η Παγκόσμια Πρεμιέρα της ταινίας του συνέβη στο SFF-rated ATHENS 2011. Tο Whisperer επαναπροβάλλεται την Τρίτη 20:45, για την οποία κάποιοι από εσάς έχουν ήδη προ-αγοράσει εισιτήρια, οπότε παρακαλώ οι υπόλοιποι, κανονίστε την πορεία σας.

Σας περιμένουμε και απόψε, για να ολοκληρώσουμε το Διαγωνιστικό Μικρού Μήκους με μερικά εξαιρετικά μικρά, αλλά και για να δούμε το ελληνικό Ψύχος του Γιώργου Πιτσάκη (παρουσία του ίδιου), αλλά και την 2η (και τελευταία προβολή) του The Oracle (παρουσία του σκηνοθέτη Shamus Maxwell αλλά και της πρωταγωνίστριας Kate Bishop),

μια ταινία για την οποία τα σχόλιά σας στην πρώτη προβολή ήταν ενθουσιώδη, και είναι το ισχυρό αουτσάιντερ στην ψηφοφορία για τα Βραβεία Κοινού. Θέλετε να κάνει την έκπληξη; Εσείς αποφασίζετε.

Αλέκος Παπαδόπουλος

Chief Festival Officer

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: